top of page

Peki nerelerde öğreniliyor ve yapılıyor bu Kitesurf?


Gelelim nerelerde öğrenebiliyoruz bu mereti :)

Kuzeyden başlayıp güneye doğru tek tek anlatacağım.


Öncelikle canımız İstanbul’umuzda dibimizde şehre sadece yarım saat mesafede yakın birkaç spot sunuyor. Kilyos ve Yeşilköy. Kilyos poyrazda, Yeşilköy ise lodosta eğlenceli bir spot haline geliyor. Güzel haber Kilyos'ta öğrenmek için okullar da var :)




Sonra yine kuzeyden devam edersek Gökçeada var hep poyrazlı ve rüzgarlı :) Gökçeada'da 2 tane spot bulunuyor aslında bir taraf poyraz tarafı diğeri ise off-shore diye geçen taraf, dümdüz ve pırıl pırıl sular içinde kayıyorsun. Tabi burada dikkat etmek gereken öenmli bir şey var ki eğer çok bilmiyorsan ya da rüzgar uçurtmana göre yüksekse çok derinlere gitmeye gerek yok, Bozcaada'dan çıkabilirsin sonra :)

Her iki tarafta da okullar var.

Instagram linkleri burada: Volkite ve Radikal

Bu arada geçen sene Volkite'ın sahibi Volkan'la yapmış olduğumuz canlı yayını kaçıranlar aşağıdaki videoyu izleyebilir:



Bozcaada'ya geldi sıra, benim için anlamı büyük zamanında orada okulu işletmişliğimiz var, adanın da muhteşem enerjisi var. Ama artık okul yok malesef freeride yapılabiliyor. Sürekli orada olan lokal Buğra var, o surf yapmak isteyenlere yardımcı oluyor. Kitesurf dışında Bozcaada'da neler yapılır derseniz buradan önerilere ulaşabilirsiniz :)




Bir sonraki durağımız canımız, kanımız, evimiz Ayvalık :)

Ayvalık'ta inanılmaz dümdüz bir deniz ve oldukça güzel bir rüzgar var. Ayrıca günbatımı kaymalarımız çok meşhur. Şuan 3 okul hizmet veriyor, okullar Keremköy-Batık Gemi mevkiinde. Öğrenciler için olan alanlar oldukça geniş ve rahat, herkes rahat rahat dersini alabiliyor. Sadece önerim öğrenciyken suyun içinde yere basarak zaman geçirildiği için patikle derse çıkmak, her türlü kestane, yosun fobisi riskini alır :)


Ayvalık'ı detaylıca anlattığımız videomuz ise (biraz rüzgar sesli olsa da) burada:



Sırada yeni evimiz Urla-Gülbahçe var :)

Gülbahçe aslında bir öğrenci ve surfçü köyü olmuş durumda, rüzgar güzel, stabil öyle seni sürprizlere boğan sağanaklar yok. Yine öğrenme alanı geniş ve rahat. Yine zeminden dolayı patik öneririm :) Rüzgar burada sabahları daha fazla oluyor, öğleden sonra azalabiliyor aklınızda olsun :)

Burada Gülbahçeyi ve okulları detaylıca anlattığım videoyu izleyebilirsiniz:




Ayrıca Urla Surf House ile yaptığımız canlı yayını kaçıran olduysa o da burada.





Urla-Özbek


Alaçatı



Akyaka

Kitesurf cenneti Akyaka, köyün içindeki herkesin kite yaptığı tek köy sanırım Türkiye'de :) Kitesurfü seven insanın Akyakayı sevmeme ihtimali yok :) Her adımda kite ile ilgili bir şeyler bulunabilen nadir bir kasaba, doğası muhteşem, o dağların arasında surf yapmak da aşırı güzel bir his. Birçok okul var ve Gökova Körfezinin tamamı kitesurf plajı aslında.


Bodrum

Ben Bodrum'da hiç kaymadım ama Kendi bize bol bol anlatmıştı, yine de sorular olursa Bodrumcuların instagram hesabı burada :)



Önce kendi kaydığım spotlardan başladım, sonra arkadaşlarımın destekleriyle tüm dünya spotlarını aktarmaya devam edeceğiz!


Her türlü soru için buradayım :)

93 görüntüleme0 yorum
bottom of page